Läksyvihko.fi-arkisto - Tietoa palvelusta

Matemaattisten aineiden läksyalustan arkisto

Läksyvihko.fi on Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry:n ja MFKA-kustannus Oy:n tuottama palvelu. Se tarjotaan ilmaiseksi kaikkien Suomen lukioiden ja lukiolaisten käyttöön.

Yhteystiedot
Matemaattisten aineiden opettajien liitto MAOL ry
maol-toimisto@maol.fi
Rautatieläisenkatu 6, 00520 Helsinki
puh. 010 322 3160

Läksyvihko.fi on kehityksessä lähtökohtana on ollut tukea oppilasta ja opettajaa siirtymässä kohti sähköisiä ylioppilaskirjoituksia. Palvelun tarkoituksena on helposti tallentaa tehtäviä, jotka tehdään Ylioppilastutkintolautakunnan kehittämällä kaavaeditorilla, jota käytetään lukioissa sähköisissä Abitti-kokeissa ja sähköisissä ylioppilaskirjoituksissa.

Läksyvihko.fin sisällöllinen ja tekninen toteutus on matematiikan ja tietotekniikan lehtori Joni Lehtolan tekemä. Kaavaeditori ja kommentointitoiminnallisuus on Ylioppilastutkintolautakunnan kehittämä, mutta palveluintegraatiosta vastaa MAOL ja Joni Lehtola. Palvelu pyörii täysin Suomessa sijaitsevilla pilvialustoilla.

Syksyn 2018 aikana opettajia koulutetaan palvelun käyttöönottoon tarjotaan MAOLin Syyspäivillä Joensuussa. Tämän jälkeen palveluun koulutetaan opettajia tarvittaessa. Ohjeistusta palvelun perusteiden käyttöön on saatavissa myös ohjesivulta.